Skip to main content

CSD.DESIGN unveils Sanxingdui Museum’s interior composition

Sanxingdui Museum Public Area and Tourist Reception Center in Sichuan, China, a project by CSD.DESIGN, delves into the profound cultural artifacts of the Sanxingdui civilization. Sculptures, embodying various ‘gaze patterns,’ symbolize diverse personas and bridge the past with the future. The architectural and interior design pursuits follow distinct paths, with meticulous attention to detail and adherence to principles of patience, self-restraint, and authority. A spiraling ramp in the historical building ascends as a tribute to the heavens, while the modern museum‘s atrium features a descending passageway, metaphorically exploring ancient Shu’s origins.

all images by Ting Wang

Sanxingdui Museum Design Bridges Time and Space

Old and new structures’ communication facilitates heritage transmission and dialogue. Within the depths of the building, laser projections mimic ancient civilization’s dialogue with the cosmos. The interior design by CSD.DESIGN integrates large artistic concrete panels, blurring boundaries between sky and land, while a 12-ton chandelier symbolizes history’s weight. Sanxingdui emerges as a celestial entity transcending cultural boundaries, with architectural elements mirroring the contour of a facial mask. The weathered copper staircase alludes to the era of bronze, undergoing gradual oxidation, while the public hall ceiling features wall-washing light strips and ‘starlight’ elements. Light and shadow interplay complements the immersive experience while the café space fosters visitors’ discourse and interaction. The materials used throughout include epoxy grinding stone, artistic concrete hanging board, and imitation old copper stainless steel.

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
for. the museum’s design, CSD.DESIGN explores the profound cultural artifacts of the Sanxingdui civilization

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
architectural and interior design prioritizes meticulous attention to detail

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
the atrium features a descending passageway, metaphorically exploring ancient Shu’s origins

csd.design's interior layout for sanxingdui museum in china forms around copper spiral ramp
a 12-ton chandelier symbolizes the weight of history within Sanxingdui Museum

Brandhaus
Brandhaus